Het Zintuigenpaleis16 september 202116 september 2021koen
Het Zintuigenpaleis Grafische vormgeving Studio Koen Verbeek

Het Zintuigenpaleis is een educatief boek voor de onder- en middenbouw van de lagere school. Schrijver en initiatiefnemer van het project is Jacco Steendam. Als Boswachter Beer neemt hij dagelijks kinderen mee op ontdekkingsreis door de natuur op Flevoland. Samen met illustratrice Els Hiddink heeft Jacco dit kekke boekje gemaakt. Het leert je over de zintuigen bij mensen, maar ook die bij dieren en planten.
Deze zomer hebben Jacco en Els samen met Studio Koen Verbeek fanatiek gewerkt aan dit prachtige project. Op 16 september wordt het gepresenteerd.

Van ijsmummie Ötzi tot superster Beyoncé, zonder zintuigen zijn we allemaal reddeloos verloren! Niets zouden we zien, ruiken, proeven, voelen of horen. Wat een saaie boel! Gelukkig leven we in ons eigen zintuigenpaleis. In dit boek alles over de bewoners van dit paleis: onze ogen, oren, neus, tong en vel. Dank je wel, dank je wel …dat jullie bestaan!
Dierenzintuigen scoren soms een tien. Die van ons zijn gemiddeld, maar vormen samen een geweldig team! Test ze in het bos. Laat de jager in jezelf los! Speur naar dieren en planten en ontdek hun uitzonderlijke zintuigen. Leer meer over de strijd om te overleven in de natuur, waarin planten en dieren geen middel schuwen: vileine stekels, vlijmscherpe tanden, dodelijk gif, slimme camouflage en allerhande producten van firma list & bedrog.
Ook aandacht voor ons creatieve ver-zintuig. Wat verzinnen we allemaal met de geuren, kleuren, smaken, geluiden en voelsels die opgeslagen liggen in de eindeloze kaartenbakken van ons brein? De verzintuigen van Els en Jacco hebben wederom een boek afgeleverd dat een waar feest is voor jouw zintuigen. Je weet niet wat je ziet, leest en geniet!