Nieuws

proefschrift ontwerp

Proefschrift Marloes Tenten-Diepenmaat


proefschrift ontwerpen

Proefschrift Elsbeth Littooij


Proefschrit vormgeven

Proefschrift Martine Crins


Fotoshoot

Power4People

Bij Power4People werken mensen die allemaal geloven dat een baan iets moois toevoegt aan je leven. Ze hebben veel ervaring om je te helpen keuzes te maken, loopbaanvragen op te lossen en werk te vinden dat bij je past. En ze vinden het belangrijk dat bezoekers van hun website zien wie ze zijn. Daarom vroegen zij Koen Verbeek om een serie foto’s te komen maken van hun nieuwe medewerkers.


fotoshoot Social Media

Social Media Fotoshoot

Aansluitend aan een workshop over Social Media bood het Amersfoorts Vrouwen Netwerk de gelegenheid voor een professionele fotoshoot. Studio Koen Verbeek was ter plaatste met een mobiele fotostudio. Het AVN is een zakelijk netwerk voor en door vrouwen in een managementfunctie op (sub)topniveau in de regio Amersfoort.

Visagie

In overleg met Koen Verbeek is besloten om ook een visagiste uit te nodigen. Alle geportretteerden zijn subtiel voorzien wat net dat beetje extra om het zelfvertrouwen een boost te geven. Het resultaat was een geslaagde shoot met zeer tevreden vrouwen.


Website maken Amsterdam

Stern Nijland

Stern kwam ik tegen in HW10, een culturele broedplaats in Amsterdam Nieuw West waar we beiden een werkplek hadden. Stern Nijland illustreert. Dat doet ze zo goed dat ze in 2002 een Zilveren Griffel won. Samen met Linda de Haan schreef ze een boek over een prins die liever met een prins wilde trouwen dan met een prinses – het boek deed met name in het conservatieve Amerika nogal wat stof opwaaien. Stern had een website maar die liep nogal achter. Bovendien waren de beelden erg klein. Voor de nieuwe site is gekozen voor een visuele benadering: veel beeld. Op deze WordPress site is haar werk weer goed te zien. Zie de screenshots, of kijk zelf op http://www.sternnijland.nl


Website maken Amsterdam

Taalspiegel

Maaike Weidema is NT2 lerares in Amsterdam. Ze leert Nederlands aan buitenlanders, vooral mensen uit de financiële en wetenschappelijk wereld. Dat doet ze op een heel persoonlijke manier. En ze wil graag dat haar website haar eigenheid reflecteert. Maaike heeft een voorliefde voor architectuur en kunst van de Amsterdamse School. Haar logo is gebaseerd op het lettertype dat wordt gebruikt op Amsterdamse bruggen. Het beeldende element op de pagina’s is een grafische weergave van een glas-in-lood raam zoals te vinden in sommige Amsterdamse school huizen.

 


Website maken Amsterdam

Praktijk De Waal

Praktijk De Waal is een samenwerkingsverband voor psychotherapie in Haarlem. Er werken drie psychotherapeuten/klinisch psychologen en twee psychotherapeuten in opleiding. Daarnaast zijn er op de locatie twee psychiaters, klinisch psycholoog en een gz. psycholoog gevestigd. Praktijk De Waal kwam bij Koen Verbeek met het verzoek hun oude site om te zetten naar een gebruiksvriendelijker platform. Koen heeft de bestaande content in het WordPress Content Management Systeem (CMS) gezet, en aangevuld met recente gegevens. Belangrijk was dat de site vooral op mobiele platforms (smartphones) goed te lezen zou zijn. Verder kreeg het aanmeldformulier speciale aandacht: bezoekers moesten de mogelijkheid hebben dit formulier naar één te selecteren therapeut te sturen. Bij het omzetten zijn de kleuren en de beeldkenmerken van de oude site meegenomen; in het oog springt meteen het labyrint van Chartres. Voor een persoonlijke touch heeft Koen Verbeek ook de interieurs van de verschillende kamers gefotografeerd.


proefschrift vormgeven

Proefschrift Christine Versluis

Mensen met afasie komen niet uit hun woorden. Althans, niet op de gebruikelijke manier. Christine Versluis promoveert op onderzoek naar de hypothese dat communicatie problemen in gesprekken met afasie patiënten voortkomen uit het verschil in verwachting dat de deelnemers aan het gesprek hebben. Haar proefschrift verschijnt in een serie van de LOT, de Landelijke Onderzoeksschool Taalwetenschap. Deze serie heeft een vrij strikte vormgeving, in ieder geval voor wat betreft de cover – die is dan ook niet door mij gemaakt. Voor het binnenwerk is er iets meer vrijheid, maar we wilden toch nauw aansluiten bij de traditionele vormgeving van de LOT serie. In plaats van de Times is gekozen voor de Dolly, een moderne variant op de Times, van Nederlandse makelij. In contrast daarmee is voor de koppen gekozen voor de Sansa.


proefschrift design

Proefschrift Mariëtte de Rooij

Oefentherapie is belangrijk voor mensen met Artrose in de knie. Maar soms hebben deze patiënten meer dan alleen artrose; Overgewicht, long- en hartkwalen komen veel voor. Dit noemen we comorbiditeit. Vanwege de slechte conditie van deze groep doen zij vaak minder intensief aan oefentherapie. En hoe effectief is deze therapie dan nog? Mariëtte de Rooij deed onderzoek naar het ontwikkelen van een effectieve oefentherapie voor deze specifieke groep mensen.
De cover toont iconen die betrekking hebben op de comorbiditeiten van deze groep, en op de manier waarop de groep wordt behandeld (medicijnen, onderzoek, samenwerking tussen verschillend medische disciplines). Vanwege de grote hoeveelheid data is voor de tabellen gekozen voor een smal lopende schreefloze letter, de Quadraat Condensed. Deze letter is ook in een klein korps nog goed leesbaar.